На Оболоні дали 18 млн на ремонт школи – або тендер провели заднім числом, або там має бути 190 робітників, або завищили кошторис

Договір з підрядником підписали 11 грудня , але станом на цю дату в школі вже проводили утеплення фасаду. Про це свідчить фото у “google”.

Управління освіти Оболонської РДА 11 грудня за результатами тендеру замовило ТОВ «Центра-Буд» ремонт школи за 18 млн₴ Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До кінця 2023 року мають виконати заходи з енергозбереження школи №9 по проспекту Рокоссовського, 5 в Оболонському районі Києва. Судячи з даних Google, значна частина утеплення фасаду вже була проведена станом на дату підписання угоди з підрядником.

У підсумковій відомості ресурсів найбільше коштів припадає на теплоізоляційні плити для утеплення фасаду товщиною 150 мм щільністю 135 кг/куб. м. Їх врахували по 870 грн/кв. м, але без зазначення марки та назви виробника (тут і далі ціни вказано з ПДВ). Аналогічні за властивостями плити українського виробника Izovat на ринку можна купити за ціною 600–633 грн/кв. м, що на 27% дешевше.

Теплоізоляційні плити товщиною 50 мм щільністю 135 кг/куб. м врахували по 290 грн/кв. м. «Епіцентр» пропонує такі плити різних виробників за цінами від 211 грн/кв. м до 260 грн/кв. м, що на 10-27% дешевше.

Розчинову суміш для приклеювання та захисту плит із мінеральної вати Ceresit CT 190 врахували по 20,30 грн/кг. В «Епіцентрі» її можна купити по 17 грн/кг, що на 16% дешевше.

Силікатну ґрунтувальну фарбу Ceresit CT 15 Silicone враховано по 233 грн/л, що відповідає її ринковій ціні.

Загальна кошторисна трудомісткість складає 30 409 людино-годин. При восьмигодинному робочому дні для виконання робіт знадобиться 3 801 людино-днів. Оскільки роботи треба виконати за 20 днів (до 31 грудня 2023 року), на об’єкті щодня мають працювати 190 людей.

У довідці про працівників фірма вказала 12 працівників. Вона не залучатиме субпідрядників.

Згідно пояснювальної записки до кошторису, середньомісячна зарплата робітника при розряді робіт 3,8 складає 18 000₴ За даними Пенсійного фонду, показник середньої зарплати для обчислення пенсії в Україні нижчий – 14 518₴ За даними порталу пошуку роботи «Work.ua», нині середня зарплата за вакансіями в Києві вища – 21 300₴

«Центра-буд» отримала підряд без конкуренції, бо на відкриті торги більше ніхто не прийшов.

Для участі в них треба було надати аналогічний договір, укладений не раніше 2018 року, предметом закупівлі якого є предмет закупівлі даних торгів. Мова про капітальний ремонт фасаду (заходи з енергозбереження) в школі. Фірма подала чотири аналогічних договори: один 2018 року на заходи енергозбереження (капітальний ремонт покрівлі, заміна вікон) будівлі спортивної зали у школі та три на капремонт приміщень навчальних закладів.

Управління освіти Оболонської РДА очолює Олексій Пономаренко, а уповноваженою особою є Дмитро Бугай.

Столичною «Центра-Буд» керує Володимир Кушнарьов. Володіє компанією Валентина Левченко, яка зареєстрована в окупованому Луганську. Ще вона володіє ТОВ «Київський завод пінобетону» разом із луганчанами Данилом Воловіковим та Яною Шведченко.

Усього з 2018 року фірма натендерила 175 млн грн, найбільше – в нинішнього замовника.

Аналитика

Теги