Підвальний театр на Солом’янці замовив ремонт за 9,5 млн з дорогим церезітом та «заточкою» про тендерний досвід

Комунальний заклад «Київський камерний театр «Дивний замок»» 25 липня за результатами тендеру замовило ТОВ «РБК Київбудсервіс» ремонт приміщень з пристосуванням для укриття за 9,50 млн₴ Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До кінця 2024 року на вул. Єреванська, 11 повинні замінити вікна, відремонтувати фасад, стіни, стелю та підлогу, провести електромонтажні роботи, водопровід та каналізацію, встановити систему контролю доступу в укриття, відеоспостереження та конструкцію для постерів. Театр знаходиться у цокольному поверсі житлового будинку. Роботи фінансуватимуться з місцевого бюджету.

Проект без торгів замовили ФОП Калиновський Олег Олександрович. Позитивний експертний звіт з питань кошторисної частини проектної документації видало ТОВ «Проексп». Договірна ціна є твердою. Оприлюднили лише локальні кошториси на будівельні роботи.

Фінішну гіпсову шпаклівку Ceresit CT 126 замовили по 32 грн/кг. База будівельних матеріалів «Куб» та ТБК «Алекс-Груп» продають її по 10 грн/кг, що втричі дешевше.

Суміш для приклеювання та захисту плит Ceresit CT 180 pro врахували по 19 грн/кг. Інтернет-магазин будівельних матеріалів «Budstore» продає її по 14 грн/кг, а компанія «Будівельна Гільдія» по 13 грн/кг, що на 26-32% дешевше.

Настінних фреймлатів з клік-рамками розміром А0 замовили п’ять штук по 12 723 грн/шт. Компанія «Multistand» пропонує такі по 7 743 грн/шт, що на 39% дешевше, а «Поліком Системз» продає їх по 6 476 грн/шт, що майже вдвічі дешевше.

Середньомісячна зарплата при середньомісячній нормі тривалості робочого часу 172,33 людино-години і розряді робіт 3,8 складає 18 000₴ За даними Пенсійного фонду, показник середньої зарплати для обчислення пенсії нижчий – 15 433 грн, а середня зарплата за вакансіями у будівництві на сайті «Work.ua» в Києві вища – 30 000₴

Фірма отримала підряд без конкуренції, бо на відкриті торги більше ніхто не прийшов. Для участі в них треба було принести аналогічний договір з посиланням на нього в системі «Прозорро». Тобто, досвід робіт з ремонту укриття мав бути лише з державним підприємством. «РБК Київбудсервіс» надав договір, укладений з управлінням будівництва Світошинської РДА, щодо ремонту інженерних мереж та підготовки до опалювального сезону у будинку на бул. Академіка Вернадського, 65 на загальну суму 887 тис₴ Крім того треба було мати договір на вивіз будівельного сміття.

З 2021 року театром «Дивний замок» Київської міськради керує Аліна Чуєшова, яка також є уповноваженою особою з питань публічних закупівель.

Столичною «РБК Київбудсервіс» керує Ігор Пашкевич. Компанію зареєстрували 11 місяців тому. Її власниками є киянка Надія Пухілей та Павло Шевчук з смт Макарів Київської області.

У серпні 2021 році Антимонопольний комітет оштрафував іншу компанію Пухілей та Шевчук «КП «Укрдорбуд» за змову під час торгів щодо перенесення Русанівських та Воскресенських садів. Окрім штрафу, комітет заборонив тій фірмі компанії брати участь в публічних закупівлях на три роки.

Крім того, вони ще володіють «Буд-Про Сістемс», зареєстрованою п’ять місяців тому. Компанія займається будівництвом житлових і нежитлових будівель та вже натендерила 3,18 млн₴

Майже за рік існування «РБК Київбудсервіс» отримала державних замовлень на 108,90 млн грн переважно від освітян та будівельників Дарницької РДА.

Аналитика

Теги