Прокуратура вимагає повернути Броварській громаді незаконно відчужену земельну ділянку

Прокуратура вимагає повернути Броварській громаді незаконно відчужену земельну ділянку

Броварська окружна прокуратура звернулася до суду з позовною заявою про повернення у власність територіальної громади Броварів земельної ділянки площею 0,18 га

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу Київської обласної прокуратури.

Встановлено, що за результатами земельних торгів товариство набуло в оренду земельну ділянку, на якій побудувало автозаправний комплекс. Пізніше за згодою міської ради товариство збільшило площу орендованої ділянки за рахунок земель житлової та громадської забудови. У 2022 році міська рада за договором купівлі-продажу відчужила її товариству без проведення аукціону. Новий власник одразу розділив землю на три окремі ділянки, дві з яких продав іншим товариствам.

Приймаючи рішення про продаж землі комунальної власності, міська рада не врахувала, що розмір відчуженої ділянки у сім разів більший за площу розташованого на ній автозаправного комплексу. Вказані порушення стали підставою пред’явлення позову.

Нагадаймо, що Броварська окружна прокуратура через суд вимагає зобов’язати недобросовісного забудовника відшкодувати заборгованість зі сплати пайової участі.

Аналитика

Теги