У Білій Церкві ділянку землі, призначену для будівництва житла для військових, займає незаконний ринок (ВІДЕО)

У Білій Церкві ділянку землі, призначену для будівництва житла для військових, займає незаконний ринок (ВІДЕО)

У Білій Церкві по вулиці Хрусталенка функціонує ринок, розміщений на землі, що належить Міністерству оборони і призначена для будівництва житла для військових

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "Еспресо: Біла Церква".

1 га землі, на якій розміщено ринок і яка належать Міністерству оборони, оцінюється Держаудитслужбою на суму 14 млн 200 тисяч₴ Як виявилося, ще у 2006 році ДП і ТОВ "Монолітбуд" уклали договір на встановлення земельного сервітуту на 25 років. Ділянку почали щільно забудовувати, обгородили парканом та встановили стаціонарний пункт оборони. Тобто нині її не може використовувати Держпідприємство. Як виявилося, повернути земельну ділянку у власність держави не так просто. У намаганнях вирішити проблему матеріали передали до СБУ.

Проведено державний фінансовий аудит діяльності Державного підприємство Міністерства оборони україни "Київське управління механізації і будівництва" за період з 1.01.2020 по 30.06.2023. Відповідно до листа Дарницької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону від 26.02.2024 копію аудиторського звіту долучено до кримінального провадження за ознаками злочинів, передбачених ч.4 ст. 191 КК України,

- таку відповідь надала СБУ.

Ексдиректор "Київського управління механізації і будівництва" Володимир Бабенко розповів, що історія з забудовою тягнеться вже більш як 10 років. Сам Володимир Бабенко запевняє, що звертався до низки органів, і робив це навіть після звільнення. Але там надавали лише формальні відписки. Він сподівається, що СБУ зможе поставити крапку у цій історії.

У СБУ повідомили, що матеріали скеровано до Дарницької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону для використання у ході розслідування кримінального провадження. Історія ще не закінчена і обов’язково матиме продовження.

Раніше "Моя Київщина" вже розповідала про те, як понад 15 років тому працівники системи Міністерства оборони, маючи відповідні важелі впливу, спромоглися поділили державну землю в центрі Білої Церкви, яка належить відомству. Для цього вирішили створити приватне підприємство, яке заключало липові договори з Міністерством, тим самим заганяючи його в штучно створені борги.

Нагадаймо, що 23 березня відбулася офіційна церемонія закладення пам’ятної капсули на місці майбутньої фабрики компанії Unilever в індустріальному парку "Біла Церква".

Аналитика

Теги