Колишній голова АРМА опинився на лаві підсудних у справі про крадіжку арештованих грошей

віталій,сигидин

До суду передали обвинувальний акт проти колишнього в.о. голови Нацагентства з управління та менеджменту активів (АРМА) та його заступника, яких підозрюють у заволодінні переданим в управління АРМА арештованими коштами.

Про це пресслужба Спеціалізованої антикорупціної прокуратури (САП) повідомляє у "Фейсбуці".

Колишнього т.в.о. АРМА, його заступника, начальника управління менеджменту активів, а також двох адвокатів обвинувачують у заволодінні $398 тис., які перебували під арештом і були передані АРМА в управління.

"З’ясувалося, що особи підробили рішення суду про скасування арешту з коштів і в подальшому перерахували ці кошти на банківський рахунок фізичної особи, яка не мала до грошей жодного відношення, згодом розподіливши перераховані гроші між собою", – йдеться у повідомленні.

Дії осіб кваліфіковані за ознаками злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України. Дії одного з адвокатів кваліфіковані за ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191, ч. 4 ст. 190, ч. 2 ст. 358 КК України.

САП не вказує прізвищ підозрюваних, проте відомо, що йдеться про колишнього очільника АРМА Віталія Сигидина, його заступника Володимира Павленка та керівника департаменту АРМА Вахтанга Бочорішвілі

Читайте також: Скасування арешту яхти Медведчука у Хорватії: АРМА та Офіс генпрокурора звинувачують один одного

Нагадаймо, попередній очільник АРМА Антон Янчук також отримав підозру від НАБУ у зловживанні владою та розтраті понад 426 млн₴

З даними слідства, посадовці АРМА у змові з представниками ДП "СЕТАМ", приватними компаніями та іншими особами організували схему з продажу за заниженою вартістю майна, переданого в управління Агентству.

Правоохоронці здобули докази щонайменше чотирьох епізодів такої протиправної діяльності упродовж 2019 року. Зокрема йдеться про продаж трьох земельних ділянок на Одещині, придбаних свого часу для будівництва торговельних центрів мережі "Ашан", які біло реалізовано у 18 разів дешевше за ринкову вартість.

Автор: Михайло Орлюк

Аналитика

Теги