Управитель облгазами Фірташа сплатив до бюджету дивідендів на 77 мільйонів

гривня,гроші

Агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА) отримало ще 77 млн грн від управителя корпоративними правами АТ "Чорноморнафтогаз" як дивіденди за 2022 рік від доходів з управління 26 облгазами, які раніше належали Дмитру Фірташу.

Про це повідомляє пресслужба АРМА.

Зазначається, що від початку року загальна сума надходжень від управління цими активами склала 164 млн₴

"Це становить значну частину від запланованих 226,75 млн грн, які мають бути перераховані до державного бюджету України протягом першого півріччя 2024 року. Це майже в 3 рази більше ніж сума надходжень до державного бюджету від управління арештованими активами за весь 2023 рік", – йдеться у повідомленні.

Таким чином, на сьогодні виконано понад 72% від запланованих надходжень від АТ "Чорноморнафтогаз" на перше півріччя 2024 року.

Як повідомлялося, що відповідно до рішення суду у 2022 році корпоративні права на 26 обласних та міських операторів газорозподільних систем були передані в управління АРМА. Після чого, ууряд підтримав пропозицію АРМА про трансфер 26 облгазів в управління АТ "Чорноморнафтогаз".

Влітку 2022 року АРМА уклало договір з "Чорноморнафтогазом" про управління корпоративними правами газорозподільних компаній, відомих як "облгази Фірташа".

Автор: Юлiя Далецька

Аналитика

Теги