Кабмін таємно підвищив тариф на електроенергію для населення на 60% із завтрашнього дня,

тариф,тарифи

Кабінет Міністрів на закритому засіданні у п’ятницю, 31 травня, ухвалив рішення по підвищення тарифу на електроенергію для населення на 60% – до 4,32 грн за кВт/год., незалежно від обсягу споживання.

Про це повідомив нардеп від "Батьківщини" Олексій Кучеренко та підтвердив радник одного із членів уряду, передає українська редакція Forbes. Офіційно підвищення тарифів жоден із членів Кабміну або представників Офісу президента наразі не коментував.

При цьому уряд відмовився від запровадження диференційованого тарифу, залежно від обсягів споживання. Залишили лише знижений тариф для споживачів, які використовують електроенергію для опалення у зимовий сезон. Він становитиме 2,64 грн за кіловат за умови споживання до 2000 кВт-год на місяць.

Проєкт рішення про підвищення тарифів на електроенергію для населення.

Як повідомлялося, Кабмін спочатку планував підвищити тариф на електроенергію лише для побутових споживачів, які споживають на місяць понад 100 кВт. Він мав зрости одразу на 80% – з 2,64 грн до 4,8 грн за кіловат. Це рішення планували ухвалити напередодні, але його відклали.

Раніше міністр енергетики Герман Галущенко заявив, що Кабмін ухвалить остаточне рішення щодо розмірів нових тарифів на електроенергію для побутових споживачів до кінця травня. Він обіцяв, що нові тарифи залежатимуть від обсягів споживання.

Нагадаймо, Кабінет Міністрів з 1 червня 2023 року підвищив тариф на електроенергію для населення майже вдвічі – до 2,64 грн за кВт-год. Після підвищення тарифу середня сума в платіжці за електроенергію для однієї родини зросла орієнтовно на суму до 250 гривень.

Автор: Михайло Орлюк

Аналитика

Теги