Кабмін звільнив від відключень електроенергії бізнес, який забезпечує себе світлом на 80% (оновлено)

електроенергія

Кабінет Міністрів планує розширити незастосування графіків відключень світла на підприємства, що забезпечують себе власною генерацією на 80%.

Про це повідомив перший заступник керівника Комітету ВР з питань податкової та митної політики, народний депутат від фракції "Голос" Ярослав Железняк у Telegram.

"Уряд має прийняти на своєму засіданні постанову, згідно якої заходи обмеження споживання електроенергії не застосовуються для тих, хто на не менше ніж 80% забезпечують себе за рахунок власної генерації. Аналогія як з імпортом електроенергії", – зазначив він.

Пізніше, вже під час засідання уряду, прем’єр-міністр Денис Шмигаль підтвердив ухвалення відповідної постанови.

"Сьогодні ухвалюємо постанову, за якою для споживачів, які використовують не менше 80% електроенергії власного виробництва, не діятимуть графіки відключення", – зазначив він.

За словами прем’єра, у такий спосіб держава стимулює енергетичну автономію бізнесу, що є важливим елементом енергетичної стійкості.

Читайте також: Міненерго розраховує на зростання потужності для імпорту електроенергії восени

Як повідомлялося, у травні Кабінет Міністрів вніс зміни до Положення про особливості імпорту електроенергії в умовах воєнного стану. Для того, щоб бізнес не вимикали від електроенергії, компанія має імпортувати понад 80% електроенергії від загального споживання на відповідну годину.

Автор: Юлiя Далецька

Аналитика

Теги