З початку року на Київщині зафіксовано майже 350 пожеж у житловому секторі

З початку року на Київщині зафіксовано майже 350 пожеж у житловому секторі

Рятувальники Київщини провели брифінг щодо попередження виникнення надзвичайних подій та загибелі людей у зимовий період

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу ДСНС.

Останнім часом значно збільшилась кількість випадків загибелі людей під час пожеж в житловому секторі. Так, тільки з початку 2024 року на території Київщини зафіксовано майже 350 пожеж в житловому секторі та виявлено 28 загиблих. А нещодавно пожежа в житловому будинку в Макарівській територіальній громаді ледь не забрала 7 життів – трагедія для цілої багатодітної родини.

Ще одна з зимових небезпек, а саме загибель на водоймах, викликає занепокоєння рятувальників області. Так, у січні-лютому цього року, вже 6 потонулих громадян було піднято на поверхню, 12 чоловік вдалося врятувати. Останній нещасний випадок стався вчора на території Обухівського району – під кригу потрапила дитина, на жаль результати пошуку трагічні, а на водоймі Вишгородщини рятувальники запобігли загибелі – врятували чотирьох рибалок.

Тож, аби звернути увагу громадськості на зимові ризики та небезпеки, застерегти від можливих нещасних випадків, рятувальники області провели брифінг. Під час брифінгу було озвучено не лише актуальні статистичні дані щодо загибелі та травмування громадян під час пожеж та на водоймах, а надано корисну інформацію щодо уникнення травматизму та загибелі під час них.

Рятувальники звернулися до громадян з проханням більш виважено ставитися до особистої безпеки та безпеки оточуючих, приходити один одному на допомогу та у разі надзвичайних ситуацій не баритися та телефонувати за номером 101 та 112.

Нагадаймо, що фахівці ДСНС за допомогою дрону обстежили пойму річки Десна.

Аналитика

Теги