"Нафтогаз" замовив послуги "гарячої лінії" для скарг від працівників за 3 мільйони. У НАК пояснили, навіщо (оновлено)

нафтогаз

НАК "Нафтогаз України" 13 жовтня за результатами тендеру замовило ТОВ "Етиконтроль" послуги з приймання телефонних дзвінків на 3,06 млн₴

Про це повідомляють Наші гроші з посиланням на дані у системі Prozorro.

Фірма отримала підряд без конкуренції, бо на відкриті торги більше ніхто не прийшов.

За умовами угоди, протягом року фірма надаватиме послуги з впровадження "Лінії довіри", а саме приймання телефонних дзвінків, доступних співробітникам "Нафтогазу" та третім особам.

Спочатку договір уклали на 4,25 млн грн, але того ж дня ціну зменшили додатковою угодою до 3,06 млн₴ Ціна договору складається з абонентської плати за 12 місяців по 255 тис. грн на місяць.

Для участі в тендері учасник або інші юридичні особи, з якими він входить до однієї групи чи мережі або працюють під єдиним брендом, повинні були мати офіс у країнах Євросоюзу та/або європейської економічної зони та/або Швейцарії. Також вимагався аналогічний договір на впровадження та/або обслуговування лінії довіри.

Читайте також: Борги виробників тепла перед "Нафтогазом" сягнули 95 мільярдів

Крім того, замовник вимагав підтвердити наявність не менше п’яти спеціалістів-операторів Лінії довіри, щонайменше троє з яких повинні були мати практичний досвід у проведенні економічних розслідувань, розслідувань порушень в сфері етики, комплаєнсу та запобігання корупції від одного року.

У своєму останньому інтерв’ю голова "Нафтогазу" Олексій Чернишов розповідав, що компанія посилює антикорупційні процедури, у тому числі Whistleblowing system, яка дозволить співробітникам скаржитися на порушення етики та підозри у корупції. Ймовірно, лінія довіри створюється для цього.

Як пізніше пояснили у "Нафтогазі", запуск Лінії довіри "має стати важливим інструментом для запобігання корупції, посадових зловживань та інших порушень у сфері етики та комплаєнсу".

Зокрема, це такий канал комунікації, за допомогою якого усі охочі, зокрема працівники Групи та контрагенти, можуть повідомити про можливі факти корупційних або пов’язаних із корупцією правопорушень та порушень із питань етики та комплаєнсу.

Після перевірки та аналізу інформації за наявності достатніх підстав проводиться внутрішнє розслідування, за результатами якого вживаються відповідні заходи реагування, пояснили в компанії.

Наголошується, що робота Лінії здійснюватиметься незалежною експертною компанією, що забезпечить анонімність повідомлень та захист інформації про заявників та/або викривачів.

Створеною в 2017 році столичною ІТ-компанією "Етиконтроль" (Ethicontrol) володіють директор Олег Лагодієнко з Києва та Андрій Гаршин із Броварів. Олег Лагодієнко також є співзасновником цілої низки інших компаній та завідувачем кафедри маркетингу, підприємництва і торгівлі Одеського національного технологічного університету.

Раніше, з 2019 року "Етиконтроль" отримала дрібних підрядів ПрАТ "НЕК "Укренерго" щодо послуг колцентру на суму 1,12 млн₴

Автор: Михайло Орлюк

Аналитика

Теги