Україна просить в ООН грошей на розширення програми пільгової іпотеки

оон,резолюція

Міністерство економіки України закликає Європейську економічну комісію ООН долучитися до реалізації програми пільгового іпотечного кредитування "єОселя".

Про це йшлося під час зустрічі заступників міністра Олексія Соболевв і Тараса Качки із виконавчою секретаркою Європейської економічної комісії (ЄЕК) ООН Тетяною Мовчан, повідомляє пресслужба міністерства.

"Зараз зусилля Міністерства економіки спрямовані на реалізацію програми "єОселя"... В першу чергу "єОселя" може мотивувати українців повертатися додому. Адже маючи куди повернутися, вони будуть більш охоче ухвалювати рішення про те, що їхнє майбутнє – в Україні. Можлива участь ЄЕК ООН в реалізації цієї програми може сприяти цим зусиллям", – наголосив Соболев.

Читайте також: "єОселя": Пільгову іпотеку спрямують на закупівлю житла у забудовників

Як повідомлялося, від початку дії програми "єОселя" у жовтні 2022 року пільгові кредити на придбання житла взяли вже 6 411 українських родин на майже 10 млрд₴ Програма фінансується державою через випуск облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП).

Скористатись програмою доступного кредитування сьогодні можуть як представники окремих професій, так і громадяни, які не мають у власності житла або хочуть покращити його умови. Для військовослужбовців ЗСУ за контрактом, вчителів, медиків та науковців пільгова ставка складає 3% річних. Для інших категорій – учасників бойових дій, ветеранів, ВПО, інших громадян – ставка іпотеки становить 7%. Решту відсоткової ставки банкам компенсує держава.

Автор: Михайло Орлюк

Аналитика

Теги