Поліцейський винуватець ДТП у Білій Церкві намагається уникнути відповідальності (ФОТО, ВІДЕО)

Поліцейський винуватець ДТП у Білій Церкві намагається уникнути відповідальності (ФОТО, ВІДЕО)

Як повідомили МК постраждалі громадяни, за поліцейського, який перебував за кермом та спричинив резонансну ДТП намагаються клопотати його керівники

Коряк та Світовий всім своїм підлеглим, які без дискусій виконують усні вказівки, сказали, що ті недоторкані. Саме тому, маючи тісні стосунки з керівництвом Департаменту патрульної поліції та Департаментом внутрішньої безпеки, вже давно відпрацювали механізми прикриття для своїх.

Зараз його відправлять тихенько повоювати на пару місяців або звільнять заднім числом і він піде в муніципальну варту кришувать ігрові автомати. Продажні судді закриють справу, а прокурори, ДБР та громадяни знову залишаться в дурнях, бо патрульна мафія вигідна в першу чергу керівництву МВС

- повідомив МК співрозмовник.

Як відомо, 14 квітня 2024 року в Мережі оприлюднили відео ДТП, що трапилася на перехресті вул. Героїв Небесної Сотні та Богдана Хмельницького в Білій Церкві. Як бачимо, керманич "Honda" на шаленій швидкості перетнув дві суцільні смуги, проїхав на червоне світло та зіштовхнувся з легковиком марки "Citroën". Потім автівку занесло на тротуар, де стояли сміттєві баки, а поруч проходили люди, які, на щастя, не постраждали.

Очевидці ДТП стверджують, що водій "Honda" намагався втекти з місця події разом зі своїм собакою. Показово й те, що в салоні автівки він залишив травмовану пасажирку, яку згодом медики ушпиталили у стані середньої тяжкості. Додамо, що, коли керманича затримали, той відмовився проходити перевірку на стан алкогольного сп’яніння.

Горе-водієм виявився білоцерківський поліцейський. На наступний день після ДТП призначили службове розслідування, а правоохоронця відсторонили від роботи. Згодом наказом ГУ Нацполіції України у Київській області його звільнили.

Винуватцю дорожньо-транспортної пригоди загрожує позбавлення волі на строк до трьох років із позбавленням права керувати авто на строк від трьох до п’яти років. Наразі триває досудове розслідування, ДБР збирає необхідні документи та дані для призначених судових експертиз.

Зауважимо, що про цю ситуацію не було жодної публікації правоохоронних органів у соцмережах. Білоцерківці кажуть, що, імовірно, справу хочуть зам’яти, аби п’яний поліцейський за кермом, який скоїв ДТП, таки залишився без покарання.

Більше про ситуацію: Поліцейське сафарі в Білій Церкві: 90-ті повернулися.

Неприємні ситуації траплялися й із журналістами "Моєї Київщини". Коли патрульна поліція зупинила редакційний автомобіль та без належних аргументів терміново евакуювала його на штрафмайданчик (до слова, за транспортування керманичу довелося заплатити захмарні за цю послугу кошти: відстань 7,5 км вартувала 5430 гривень, що становить 724 гривні за 1 кілометр).

Актуально: ДБР розслідує кримінальну справу проти патрульних поліцейських Білої Церкви (ДОКУМЕНТ).

Або ж коли патрульні поліцейські Білої Церкви відстежували редакційний автомобіль "Моєї Київщини" із метою покарати журналіста, який "дуже багато собі дозволяє", критикуючи їх за корупцію та зловживання.

Читайте більше: Щось новеньке: керівник патрульної поліції Білої Церкви організував незаконне стеження за журналістами?

Нагадаймо, що у Білій Церкві закон не розповсюджується на поліцейських.


Аналитика

Теги