На Київщині викрили масштабну схему привласнення землі

На Київщині викрили масштабну схему привласнення землі

ДБР розслідує провадження за фактом організації протиправної схеми щодо заволодіння нерухомим майном ЗАТ "Київгума", один з ймовірних фігурантів — прокурор ОГПУ Андрій Андрєєв

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "СтопКор".

Там, де колись був дитячий оздоровчий табір, зараз елітне котеджне селище. Колишній ліквідатор ЗАТ "Київгума" та його спільники, ймовірно, під виглядом будматеріалів передали в приватні руки коштовне нерухоме майно в Конча-Заспі. А землю, на якій воно стояло, "розпилили" на 88 ділянок і звели там маєтки, декілька з яких зрештою опинились у власності прокурора Андрєєва. Можливу схему викрило ДБР.

Згідно з декларацією, наразі прокурор ОГПУ Андрій Андрєєв з родиною "тісниться" в одному з будиночків площею майже 300 квадратів, а у двох інших робить ремонт, попри те, що вони – під арештом у кримінальній справі, яку веде ДБР.

Майно, про яке йдеться, розташоване на Столичному шосе, 149. Раніше тут діяв піонерський табір, яким володіло підприємство ЗАТ "Київгума". Згодом його вирішили реконструювати в оздоровчий комплекс сімейного типу, однак замість пансіонату на цій території "виросли" приватні маєтки. Саме з цього моменту й починається цікава історія.

2013 року Господарський суд Криму визнав банкрутом завод "Київгума", який формально був зареєстрований у Сімферополі. За дивним збігом, ліквідатором підприємства призначили Євгена Кудляка зі столиці, який нібито випадково був присутній на засіданні суду в Криму.

Наприкінці своїх повноважень Кудляк у винахідливий спосіб передав права власності на десять будинків приватній компанії. Як ідеться у матеріалах ДБР, ліквідатор спільно з імовірними спільниками фактично незаконно перепродав об’єкти нерухомості під виглядом будівельних матеріалів.

Пізніше ці об’єкти, за рішенням Печерського райсуду, перетворили на дачні будинки і передали компаніям-"одноденкам". Для цього ліквідатор, не маючи відповідних повноважень, розділив землю на менші 88 земельних ділянок. Пізніше маєтки стали власністю приватних осіб, які, ймовірно, прикривали схему, наголошують потерпілі інвестори. В числі таких осіб називають і прокурора Андрія Андрєєва.

Як стало відомо, наразі Бюро за процесуального керівництва Генеральної інспекції ОГПУ проводить досудове розслідування щодо можливої організації незаконної схеми заволодіння нерухомістю "Київгума". По справі, ймовірно, проходить і Андрєєв, а на два будинки, власником яких він став під час повномасштабної війни, накладено арешт.

Журналістам вдалося зв’язатись із самим паном прокурором. Утім, Андрєєв заперечив арешт будинків, показавши нібито витяг з ЄРДР. Водночас, його дані чомусь відрізняються від інформації його колег-правоохоронців.

Нагадаймо, що співмешканка колишнього заступника голови Державної митної служби і маєток у Ходосівці: звідки кошти?

Аналитика

Теги