Мінцифри планує виплати через "єПідтримку" для вивчення англійської мови

федоров

Міністерство цифрової трансформації запустило національну програму Future Perfect, яка популяризуватиме вивчення англійської мови. Наразі готується впровадження грошової допомоги у форматі "єПідтримки" для вивчення цієї мови.

Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у колонці для Forbes Ukraine.

"Для всіх українців готуємо у форматі "єПідтримки" грошову допомогу для вивчення англійської. Схожий проєкт реалізували з ковідними сертифікатами, коли українці купували книги, ходили в спортзали", – заявив урядовець.

За словами Федорова, цей досвід буде використано, щоб українці активніше вивчали мови.

Також у межах програми Future Perfect для дітей вивчення англійської стане обов’язковим з дитячого садочка. "Це докорінна трансформація системи освіти, тому що потрібно підготувати педагогів, які викладатимуть у дошкіллі. Необхідно змінити тарифну сітку, заробітні плати, процес навчання", – пояснив міністр.

Для вчителів будуть передбачені безоплатні програми навчання для отримання доступу до якісної освіти та підвищення кваліфікації. "Зокрема, ставимо амбітну ціль, щоб у кожній школі був нейтів-спікер, який навчатиме онлайн або офлайн", – повідомив Федоров.

Також, за його словами, у держсекторі англійська стане обов’язковою. Держслужбовці повинні будуть більш активно вивчати англійську, щоб спілкуватися з партнерами.

"Інтеграція в ЄС якраз потребує того, що ми маємо спілкуватися англійською. Шлях у НАТО потребує, щоб ми з партнерами говорили однією мовою. Тому для державного сектору зміни будуть фундаментальними", – додав він.

Раніше повідомлялося, що уряд України планує запустити всеосяжну й доступну програму з вивчення англійської мови. Так, мета проєкту Future Perfect – офіційно зробити англійську мовою міжнародного спілкування в Україні, відкрити кожному українцю нові можливості для професії та особистого розвитку, допомогти конкурувати на світовому ринку та отримувати високу зарплату.

Автор: Юлiя Недашківська

Аналитика

Теги