Бюджет Києва може заробляти до 1,5 мільярда на рік на оренді МАФів через аукціони,

маф

Київська міська рада 13 червня підтримала проєкт рішення, яке перезавантажує законодавство у сфері роботи міських кіосків, і новий проєкт дозволить суттєво збільшити надходження в бюджет від діяльності МАФів.

Про це розповів очільник Департаменту територіального контролю Київської міської державної адміністрації Михайло Буділов, передає LIGA.net.

Тепер встановити новий МАФ у Києві можна буде виключно через електронний аукціон на "Прозоро.Продажі". Підприємець, який запропонує найбільшу суму оренди, стане переможцем аукціону та отримає дозвіл на встановлення МАФу.

"Договір із містом власники зможуть підписати через електронно-цифровий підпис й одразу надіслати запит на виготовлення МАФу за вказаними технічними характеристиками. Це робиться, щоб мінімізувати контакт людей з чиновниками та віддати все під максимальну цифровізацію", – пояснив Буділов.

У результаті бюджет може отримати "дуже великі надходження".

"Наші очікування – близько 1,5 млрд грн на рік", – сказав Буділов і наголосив, що цієї цифри досягти можливо після того, як рішення буде запроваджено у всьому місті впродовж двох років.

Рік тому Київрада запровадила подібну процедуру для пересувних МАФів. До прикладу, на Оболонському острові місто продало три локації, загальна сума вартості оренди яких складає 2,5 млн на рік.

"Це більше, ніж місто отримувало від усіх МАФів Печерського району", – зауважив Буділов.

За його словами, цей проєкт рішення стимулюватиме підприємців орендувати МАФ у міста напряму й одразу сплачувати податки до бюджету, а не платити комусь, хто має ще застарілі документи.

"Для розуміння: за старими нормами в середньому один МАФ приносить місту 1000 грн на місяць. Покажіть мені хоч одне місто у світі, де можна платити в бюджет 1000 грн і здавати його за 30-40 тис. грн", – додав Буділов.

Автор: Галина Ялівець

Аналитика

Теги