"Укренерго" сьогодні скасувало графіки відключення світла до 14:00, ввечері вимикатимуть одразу 4 черги

електроенергія,електрика,світло,леп

У понеділок, 8 липня, з 10:30 до 14:00 графіки погодинних відключень електроенергії в Україні не застосовуватимуть. Водночас увечері очікуються вимкнення для одразу чотирьох черг.

Про це повідомляє пресслужба НЕК "Укренерго".

"Диспетчерський центр "Укренерго" зафіксував споживання нижче прогнозного рівня. Зниження споживання вранці після вихідних та накопичений резерв в системі дали змогу зменшити обсяг обмежень. А з 10:30 до 14:00 обмеження будуть скасовані для всіх регіонів України", – йдеться у повідомленні.

Утім, зазначається, що на вечір, зі зростанням споживання і температури повітря, очікується збільшення обсягу обмежень – з 19:00 до 22:00 обленерго будуть застосовувати 4 черги графіків відключень одночасно.

В інші години доби – по всій Україні діятимуть 3 черги відключень.

Але "Укренерго" попереджає, що обсяг застосування обмежень може бути змінений.

Що таке черга відключення

"Укренерго" пояснює, що черга – це група побутових споживачів та бізнесу, які споживають певну кількість мегават.

Споживачі кожної області, яких можна відключати, поділені на 6 черг. Споживання кожної області відрізняється за обсягами, оскільки залежить від споживання об’єктів критичної інфраструктури.

Скільки черг засовувати у всіх регіонах одночасно – визначає "Укренерго" для компенсації дефіциту енергії в системі. Яка тривалість черги, яку чергу відключати саме зараз – визначають обленерго у кожному регіоні.

Умовно, 1 черга графіків – 4 години обмежень за добу, 2 черги – 8 годин обмежень за добу, 3 черги – 12 годин обмежень за добу, 4 черги – 16 годин обмежень за добу. Але як протягом доби розподілити це навантаження – розраховують обленерго та формують відповідні графіки для кожного регіону.

Автор: Юлiя Далецька

Аналитика

Теги