Подоляк розповів, як можуть закінчитися переговори з РФ на умовах Києва

Читать на русском

Подоляк розповів, як можуть закінчитися переговори з РФ на умовах Києва

Подоляк розповів, як можуть закінчитися переговори з РФ на умовах Києва

Лише зброя залишається єдиним "інструментом", який працює з Росією, заявив Михайло Подоляк. Тому, аби переговори стали можливими, спочатку потрібно завдати суттєвих поразок ворогу.

Принципова позиція України полягає у виході на свої кордони 1991 року, а країна-агресор стоїть на тому, що хоче залишити за собою вже окуповані території. Про це в інтерв’ю "24 каналу" розповів радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк.

За його словами, в обох сторін немає ніяких можливостей домовитись про кордони, які існували станом на 24 лютого 2022 року, до повномасштабного вторгнення.

"Будь-які домовленості на умовах України означатимуть кінець Росії, у тому вигляді, який вона сьогодні має. Так само будь-які домовленості на умовах Росії означатимуть кінець України в тому вигляді, в якому є сьогодні", — вважає радник ОП.

Михайло Подоляк зазначив, що у цьому питання немає компромісу. Натомість, на його думку, існують "інші процеси". Треба усвідомлювати, що Росія розуміє тільки силу, відповідно Україні потрібно більше зброї. "Це єдиний аргумент, який сьогодні працює", — підкреслив він, додавши, що аби взагалі сформувати якісь переговори, спочатку потрібно завдати суттєвих поразок Росії по лінії фронту. Інакше це не працюватиме, вважає радник ОП.

Треба й говорити з партнерами України та країнами, які займають нейтральні позиції, що саме Київ вкладає в розуміння "переговорів", підкреслив він, пояснивши, щоб інші не пропонували "фантастичні" ідеї домовитись з Росією і віддати їй все, чого вона хоче, в обмін на мир. Тому спочатку треба чітко пояснити, що Україна бачить під "переговорними позиціями", як до них треба дійти та як їх зафіксувати в глобальному меморандумі.

Аналитика

Теги