У Міноборони пояснили, чи є потреба мобілізувати 500 тисяч осіб

Читать на русском Read in English

У Міноборони пояснили, чи є потреба мобілізувати 500 тисяч осіб

У Міноборони пояснили , чи є потреба мобілізувати 500 тисяч осіб

Кількість мобілізованих коригується залежно від потреби та ситуації на фронті. При цьому 400-500 тисяч є загальними оцінками.

Про це повідомляє Міністерство оборони України.

"З міркувань безпеки ми не можемо коментувати точної кількості необхідних для залучення людей до Сил оборони. При цьому, 400-500 тисяч є загальними оцінками, які коригуються, залежно від розвитку подій на театрі бойових дій, та які неможливо задовольнити одразу", — пояснили в міністерстві.

Міноборони заявило, що нині триває процес посилення збройних сил, зокрема, необхідний і для того, щоб мати можливість звільнити з війська тих, хто боронить державу з перших днів повномасштабного вторгнення.

Зазначимо, що сьогодні зранку американське видання Financial Times заявило, що Міноборони в коментарі виданню повідомило, що нібито закон про мобілізацію спрямований на заміну 330 тисяч військових, які перебувають на фронті.

Проте вже в вечері видання змінило текст матеріалу, й прибрало інформацію про те, що мобілізація має на меті одномоментно замінити цю кількість військових на фронті.

Аналитика

Теги