"ArcelorMittal Кривий Ріг" оновив склад наглядової ради

арселор,міттал

Акціонери Криворізького гірничо-металургійного комбінату ПАТ "ArcelorMittal Кривий Ріг" (АМКР, Дніпропетровська область ) поновили склад наглядової ради.

Згідно з повідомленням компанії в системі розкриття інформації Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку, кадрові питання акціонери розглянули на загальних зборах 28 грудня 2023 року, передає Інтерфакс-Україна.

При цьому збори припинили повноваження членів наглядової ради, переобравши на новий термін технічного директора, голову зі стратегії ArcelorMittal Кларка Девіда Джоржа, голову адміністрації гендиректора та голови групи ArcelorMittal Ганну Ескобедо, незалежного директора Сергія Іщука ArcelorMittal Europe; гендиректора ArcelorMittal Downstream Solutions; гендиректора "ArcelorMittal СНД" Віджай Гойал.

Також до наглядової ради обрано керівника відділу організацій, керівника з управління персоналом "ArcelorMittal Люксембург" Соня Неффаті.

Крім того, акціонери припинили повноваження членів ревізійної комісії та не обирали нових у зв’язку з ліквідацією цього контролюючого органу.

Як повідомлялося, на зборах акціонери АМКР планували затвердити результати фінансово-господарської діяльності підприємства у 2021 та 2022 роках, визначити порядок погашення збитків, внести зміни до статуту та становища товариства.

АМКР завершив 2022 рік із чистим збитком у розмірі 49 млрд грн, тоді як у 2021 році отримав чистий прибуток 25,22 млрд₴ Непогашений збиток до кінця 2022 року становив 3,28 млрд₴ Вартість активів скоротилася вдвічі – до 52,68 млрд грн зі 105,8 млрд грн 2021 року.

ArcelorMittal Кривий Ріг – найбільший виробник сталевого прокату в Україні. Спеціалізується на випуску довгомірного прокату, зокрема, арматури та катанки.

ArcelorMittal володіє в Україні найбільшим гірничо-металургійним комбінатом "ArcelorMittal Кривий Ріг" та рядом малих компаній, зокрема, ПАТ "ArcelorMittal Берислав".

Корпорація Mittal Steel придбала 93,02% акцій ВАТ "Криворіжсталь" на відкритому конкурсі 24 жовтня 2005 року за 24,2 млрд грн при стартовій ціні 10 млрд грн, після чого меткомбінат було перейменовано на "Mittal Steel Кривий Ріг", пізніше – на "ArcelorMittal Кривий Ріг".

За даними підприємства, у власності Arcelor Mittal Duisburg GmbH (ФРН) перебуває 95,128% його акцій.

Статутний капітал меткомбінату складає 3,86 млрд₴

Автор: Галина Ялівець

Аналитика

Теги