Надзвичайна ситуація в Харкові: зруйновані ТЕЦ та всі трансформаторні підстанції

У Харкові залишається найскладніша енергетична ситуація. У місті рашистськими обстрілами знищені ТЕЦ та усі трансформаторні підстанції.

Про це в етері телемаратону повідомив міський голова Харкова Ігор Терехов.

За його словами, нині невідома дата повного відновлення електропостачання в усьому місці.

Енергетики не можуть подати стабільне енергопостачання по всьому місту.

Приблизно у 40% будинків харківʼян відновили постачання електроенергії. При цьому, опалення відновлено у 60% будинків, а вода працює майже у всіх.

У місті застосовуються графіки стабілізаційних відключень.

Раніше в уряді повідомляли, що на Дніпровській ГЕС, яка постраждала внаслідок ракетного удару рашистських військ, вдалося запустити частину обладнання, однак електрику станція поки не виробляє.

Як відомо, армія московитів атакувала Дніпровську ГЕС, що у Запоріжжі, внаслідок чого є влучання у станцію, наразі там проводяться ремонтні роботи. Тим часом у Повітряних силах поінформували, що вночі проти 22 березня рашистські війська атакували Україну дронами камікадзе та ракетами різних типів, завдяки роботі ППО було успішно знищено 92 повітряні цілі.

При цьому під час масштабної ракетної атаки окупантів відключилася зовнішня повітряна лінія “Дніпровська”, що з’єднує Запорізьку АЕС з об’єднаною енергосистемою України, через що станція знаходиться на межі блекауту.

Окрім того, очільник Запорізької ОВА Іван Федоров заявив, що вночі проти 22 березня окупанти атакували обласний центр та ще 11 населених пунктів області, внаслідок обстрілів пошкоджені приватні будинки та критична інфраструктура. Також армія РФ масовано атакувала Харків. Окупанти здійснили понад 15 ударів по обʼєктах енергетики

Аналитика

Теги