Суд конфіскував квартиру у начальника Вінницького ТЦК. Він незаконно отримав її завдяки ексголові ОДА Борзову

роман,потерлевич

Вищий антикорупційний суд у цивільному порядку конфіскував квартиру поблизу Вінниці вартістю 1,9 млн грн у начальника Вінницького об’єднаного міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки Романа Потерлевича.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП), не зазначаючи прізвища фігуранта.

Однак за даними видання "Слово і діло", йдеться саме про начальника Вінницького ТЦК Потерлевича, позов стосовно якого слухався у ВАКС з 8 листопада 2023 року.

"29 серпня 2024 року колегія суддів ВАКС задовольнила позов прокурора САП про визнання необґрунтованим активу на суму понад 1,9 млн грн та стягнення його в дохід держави, що належить керівнику одного з об’єднаних міських територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки Вінницької області (ОМТЦК)", – йдеться у повідомленні САП.

На підставі матеріалів Державного бюро розслідувань та доказів, самостійно отриманих прокурором САП, встановлено, що батько начальника Вінницького ТЦК Романа Потерлевича Микола за його дорученням набув актив у виді новозбудованої квартири у передмісті Вінниці вартістю понад 1,9 млн₴

За даними слідства, забудовник нібито самостійно вирішив подарувати військовослужбовцям квартири. Тоді голова Вінницької ОВА Сергій Борзов звернувся до забудовника та вказав одну квартиру передати Потерлевичу. Той її оформив на батька-пенсіонера, щоб не втратити право на набуття безоплатної квартири, уточнює "Центр протидії корупції".

Яку посаду у Вінницькому ТЦК та СП зараз обіймає Роман Потерлевич достеменно невідомо, пише видання "Ми — вінниччани". Про його звільнення не повідомлялося.

Читайте також: Районний військком на Львівщині задекларував два будинки, шість квартир і Lexus

Як повідомлялося, у червні президент Володимир Зеленський несподівано звільнив Сергія Борзова з посади голови Вінницької обласної державної адміністрації (ОДА) згідно із поданою ним заявою.

Зеленський призначив Сергія Борзова головою Вінницької ОДА у червні 2020 року. До цього із серпня 2019 року він очолював Державне управління справами президента, де працював на посаді заступника голови ще з 2014 року.

До призначення на держслужбу Борзов працював директором команди Клубу веселих та кмітливих "Вінницькі перці", команди КВК "Збірна України". Також працював у ТОВ "Телевізійне творче об’єднання Олександр Масляков та Компанія".

Читайте також: Зеленський доручив спростити видачу документів на зруйноване житло біля лінії фронту

Дружина чиновника Ірина Борзова була головою ГО "Розвиток. Розвиток", якому належала мережа кафе "Смачний Їжак", та співвласником готелю у Судаку. Вона балотувалася до Верховної Ради у мажоритарному окрузі №14 у Вінниці від президентської партії "Слуга народу" та обрана народним депутатом.

Батько Ірини Борзової – Наум Баруля – теж відомий гуморист, 10 років очолював компанію "АМіК" Олександра Маслякова, а також керував проектом "Ліга Сміху" Зеленського. Баруля був співвласником ТОВ "Продюсерський центр Ліга Сміху" разом із найближчим оточенням Зеленського, який передав їм свої частки у бізнесі після обрання президентом.

Як з’ясували журналісти, за час керівництва ДУС Борзов встиг безкоштовно отримати від держави квартиру на Печерську для своєї родини площею 190 кв. М. При цьому в квартиру вписали не лише голову ДУС з дружиною, а ще чотирьох родичів, що дозволило збільшити площу отриманого житла.

Автор: Михайло Орлюк

Аналитика

Теги