Війна в Україні навряд чи закінчиться найближчим часом – розвідка США

Авріл Гейнс звернула увагу на «дедалі більш агресивну тактику Путіна проти України»

Російський очільник Володимир Путін бачить, що внутрішні й міжнародні події розвиваються на його користь, і, ймовірно, буде наполягати на агресивній тактиці в Україні, й війна навряд чи закінчиться найближчим часом, заявила директорка Національної розвідки США Авріл Гейнс під час слухань у Конгресі 2 травня.

«Дедалі більш агресивна тактика Путіна проти України, зокрема удари по українській енергетичній інфраструктурі, спрямована на те, щоб переконати Україну, що продовження боротьби лише збільшить шкоду для неї і не запропонує вірогідного шляху до перемоги», – сказала Гейнс.

«Ця агресивна тактика, ймовірно, триватиме, і війна навряд чи закінчиться найближчим часом», – додала вона.

Днями Білий дім оголосив, що Україна вже отримує озброєння з нового пакета допомоги, про який раніше Сполучені Штати оголосили в рамках відновленої програми військової підтримки.

Однак український міністр закордонних спхправ Дмитро Кулеба визнав, що союзники України відстають від графіка, незважаючи на свої зусилля. За його словами, існує розрив у часі між оголошенням пакету і моментом, коли артилерист ЗСУ матиме більше снарядів.

За словами президента України Володимира Зеленського, за півроку, поки Україна чекала на рішення щодо американської підтримки, російській армії вдалося перехопити ініціативу на полі бою, втім, маючи необхідне озброєння, Збройні сили України зможуть не тільки стабілізувати фронт, а й рухатися вперед.

Форум

Аналитика

Теги