Дуда назвав ідею ПРО над Європою "бізнес-проєктом" Німеччини

Читать на русском

Дуда назвав ідею ПРО над Європою

Дуда назвав ідею ПРО над Європою "бізнес-проєктом" Німеччини

Протягом багатьох років у Польщі створюють систему протиповітряної оборони, засновану насамперед на системі Patriot.

Президент Польщі Анджей Дуда зазначив, що створення загальноєвропейської системи протиракетної оборони "Небесний щит" — це "німецький бізнес-проєкт", який з’явився два роки тому. Про це повідомляє RMF24 .

Політика запитали, чи він підтримає діяльність уряду з будівництва так званого залізного купола над Європою — разом з іншими країнами Євросоюзу, серед яких є Німеччина, Великобританія та Данія. За його словами, ініціативу вже тривалий час намагаються реалізувати. Посилаючись на пропозицію побудови ПРО над Європою, президент зазначив, що це "німецький бізнес-проєкт", який з’явився два роки тому.

"Тому це відносно нове, порівняно з тим, що ми почали будувати, і це щось зовсім інше", — зазначив Дуда.

Проект вважає повністю німецьким, тому Польща не планує приєднуватися до нього. Він не виключив, що в уряді все ж таки розглядають можливість приєднатися до цієї системи, якщо це можливо. Варшава не може відмовитися від власного проекту, який створювався роками, на основі системи Wisła, ракет Patriot, які вже перебувають у процесі постачання до Польщі, та системи Pilica, яка фактично готова на даний момент. Дуда наголосив, що щодо європейської системи ПРО необхідно знати деталі.

"Проект німецький. Ми поки що не розглядали приєднання до нього, тому що ми реалізуємо своє", — заявив Дуда.

Аналитика

Теги