Путін вважає, що українське керівництво було замовником теракту в "Крокусі"

Теракт у концертному залі “Крокус Сіті Хол” було скоєно “руками радикальних ісламістів”, проте замовником цього злочину могло виступати керівництво України.

Про це заявив ватажок рашистів Владімір Путін на нараді щодо заходів, які вживаються після теракту.

“Абсолютно ясно одне <…> – це акція залякування. І відразу ж виникає запитання: кому це вигідно? Цей злочин може бути лише ланкою в цілій серії спроб тих, хто з 2014 року воює з нашою країною руками неонацистського київського режиму. А нацисти ніколи не гребували використовувати найбрудніші й нелюдські засоби для досягнення своїх цілей”, – сказав Путін.

На його думку, метою теракту було посіяти паніку і розлад у московитському суспільстві, а також показати населенню України, “що для київського режиму ще не все втрачено”.

Путін знову повторив своє твердження про те, що терористи після нападу на “Крокус” намагалися втекти в Україну. “Потрібно відповісти на запитання, <…> хто їх там чекав”, – підкреслив він.

Путін також закликав Слідчий комітет московитів провести розслідування “професійно, об’єктивно і без жодної політичної заангажованості”, одночасно звинувативши США в тому, що вони “намагаються переконати” світ у відсутності “київського сліду в московському теракті” і покласти всю відповідальність на “Ісламську державу”.

“Нас цікавить, хто замовник. Потрібно отримати відповіді на цілу низку запитань. Наприклад, чи справді радикальні й навіть терористичного спрямування ісламські організації зацікавлені у завданні ударів по Росії, яка виступає сьогодні за справедливе вирішення близькосхідного конфлікту, що загострився? І як радикальні ісламісти, які позиціонують себе як правовірних мусульман, <…> йдуть на вчинення тяжких звірств і злочинів у священний для всіх мусульман місяць Рамадан”, – сказав Путін.

При цьому він проігнорував той факт, що відповідальність за теракт уже взяв на себе осередок ІДІЛ в Афганістані “Вілаят Хорасан”.

Аналитика

Теги