Експерти назвали ситуації, в яких смартфон може спалахнути або вдарити струмом

Телефони іноді можуть нести загрозу нашому життю.

Причиною загоряння смартфона під час підзарядки найчастіше є старі, несправні або неоригінальні зарядні пристрої. Експерти розповіли, в якій ще ситуації смартфон може загорітися або вдарити власника струмом.

За словами фахівців, зазвичай удар струмом або загоряння відбуваються через «нерідний» акумулятор у смартфоні, що пояснюється бідністю країни, де процвітає подібне кустарне виробництво. Тому «умільці», які роблять неоригінальні ЗП, сподіваються, що в гаджетах буде використовуватися фірмовий акумулятор. Тому «нерідні» зарядки небезпечні через несумісність і будь-який захист.

Ризики удару електрикою і загоряння несуть навіть оригінальні зарядні пристрої. Один із факторів, що зумовлюють таку небезпеку, — деформований кабель. Не дивлячись на те, що зарядка смартфона передає на кабель не 3520 Вт, які може видати домашня розетка, а 18-100 Вт, проте оголений або перегнутий кабель може замкнути контакти. У результаті контролер струму зарядного пристрою «божеволіє» і видає струм, який може вбити людину, пояснили експерти.

Ще однією небезпекою є старі розетки з алюмінієвою проводкою без заземлення. У разі несправного кабелю досить торкнутися корпусу зламаного електричного приладу і струм може пройти через тіло користувача.

При цьому фахівці вважають, що використання справного смартфона на підзарядці швидше шкодить гаджету. Під час роботи на підзарядці пристрій буде сильно грітися і, як результат, знизиться продуктивність.

ЗП необов’язково має бути оригінальним. Зараз можна придбати зарядки стандарту GaN, у яких замість кремнію в основі використовується нітрид галію, «із захистом від коротких замикань, пластиком корпусу, що не спалахує, захистом від перегріву, перенапруги, перевантаження та електростатики».

Але ЗП не має бути зроблено на коліні. Це принциповий момент через алгоритми взаємодії зарядного пристрою, кабелю і смартфона.

Аналитика

Теги