Незрячий броварець Василь Закревський власним прикладом мотивує людей з інвалідністю

Незрячий броварець Василь Закревський власним прикладом мотивує людей з інвалідністю

Василь Закревський відомий далеко за межами Броварів, адже він — заслужений майстер спорту України, багаторазовий чемпіон світу і Європи з паратриатлону

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на Трибуна-Бровари.

Зір Василь втратив ще підлітком, та сліпота не стала вироком для хлопця, адже лише найсильніші попри все реалізовують себе. У Василя з’явилася мета залучити якомога більше людей із порушеннями зору до активного соціального життя, тож у 2016 році він заснував ГО "Незрячих людей, активних і незалежних" (ONLAIN). У рамках ГО на сьогодні близько десятка активностей — різноманітний біг, плавання, скандинавська хода, юридичний супровід, психологічна підтримка, арт-терапія, масажний кабінет.

Масажу Василь навчався в міжнародному медичному коледжі, освоїв понад десяток різноманітних технік і вже понад 20 років працює професійним масажистом — реабілітологом. За цей час він навчив цій професії не одну людину з проблемами зору. Згодом створив перший в Україні масажний кабінет "Health in touch" ( здоров’я на кінчиках пальців) та працевлаштував незрячих майстрів із масажу.

Нині Василь продовжує робити масажі, чим і заробляє собі на прожиття. Усі охочі можуть записатися на масаж за телефонами 0689594544 або 073 959 4544. Локація — вул. Героїв Небесної Сотні, 23- А, оздоровчо- реабілітаційний центр, 3 поверх.

Як і кожен щирий українець, Василь посильно наближає нашу перемогу, тож щопонеділка з 11:00 до 16:00 безкоштовно надає послуги з масажу військовим, а для ВПО та людей із інвалідністю діють знижки.

Василь продовжує об’єднувати незрячих людей і нагадувати суспільству про необхідність створення для них умов задля повноцінного життя.

Нагадаймо, що восени 2023 року компанія Hutjet відкрила свій перший завод із виробництва модульних будинків у Броварах.

Аналитика

Теги