Нацкомісія оштрафувала одразу п’ять "газзбутів" Фірташа

газзбут

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), оштрафувала 5 газопостачальних компаній із колишньої групи "Твій газзбут" на загальну суму 601,9 тис. грн за порушення ліцензійних умов.

Відповідне рішення регулятор ухвалив на засіданні 5 грудня, повідомляє Укрінформ.

Найбільший штраф отримало ТОВ "Вінницягаз Збут" – 169,5 тис. грн, ТОВ "Житомиргаз Збут" оштрафували на 160,2 тис. грн, ТОВ "Івано-Франківськгаз Збут" – на 154,6 тис. грн, ТОВ "Уманьгаз Збут" – на майже 60 тис. грн, ТОВ "Черкасигаз Збут" – на 57,6 тис.₴

Серед порушень, за які були оштрафовані ці компанії: недотримання мінімальних стандартів якості газу; несвоєчасне повернення переплати споживачам; незабезпечення розрахунків із НАК "Нафтогаз України".

Читайте також: Мільйон споживачів газу: "Нафтогаз" взяв під контроль ще три облгази Фірташа

Як повідомлялося, з червня 2022 року клієнти газопостачальних компаній, що працювали під брендом "Твій газзбут", почали отримувати газ від постачальника "останньої надії" – ГПК "Нафтогаз України".

Група "Твій Газзбут" пов’язана із Дмитром Фірташем і займала понад 70% ринку постачання газу для населення. Зараз компанія працює у сегменті постачання газу комерційним споживачам.

Автор: Михайло Орлюк

Аналитика

Теги