Міненерго залучить американську Tetra Tech до розмінування енергетичної інфраструктури України

розмінування

Міністерство енергетики України та американська компанія Tetra Tech, Inc підписали угоду про співпрацю у протимінній діяльності.

Як повідомляє пресслужба Міненерго, за попередніми оцінками компаній паливно-енергетичного сектору, площа територій енергетичної інфраструктури, які потребують обстеження на наявність ділянок, забруднених мінами та вибухонебезпечними залишками війни, становить понад 30 тис. гектарів лише на підконтрольних Україні територіях.

Найбільш замінованими є території енергетичної інфраструктури Запорізької, Донецької та Харківської областей. Також розмінування потребують об’єкти у Миколаївській, Дніпропетровській, Херсонській, Сумській, Чернігівській, Житомирській областях.

Передбачається, що Tetra Tech, Inc надаватиме технічну допомогу та консультативну підтримку Mіненерго в реалізації заходів протимінної діяльності.

Також сторони співпрацюватимуть для безпечного відновлення критичної енергетичної інфраструктури України шляхом очищення енергетичних об’єктів, їх майданчиків та прилеглих територій від вибухонебезпечних пережитків війни та їх компонентів, що створюють загрозу життю та здоров’ю людей, та забезпечення належної безпечної експлуатації енергетичних об’єктів.

Раніше повідомлялося, що Мінекономіки залучить штучний інтелект до розмінування території України.

Автор: Галина Ялівець

Аналитика

Теги