Бійців ЗС РФ карають за атаки українських БПЛА по НПЗ, - "Атеш"

Читать на русском

Бійців ЗС РФ карають за атаки українських БПЛА по НПЗ, —

Бійців ЗС РФ карають за атаки українських БПЛА по НПЗ, — "Атеш"

За даними партизанського руху, противник не має такого досвіду в боротьбі з дронами, як українська сторона. Тепер російські підрозділи ППО відчувають постійні стрес та напругу.

Російських військовослужбовців із підрозділів протиповітряної оборони почали карати за те, що атаки українських дронів на нафтопереробні заводи (НПЗ) є успішними. Про це повідомляє партизанський рух "Атеш" у своєму Telegram-каналі.

Зазначається, що сили ППО противника зазнають серйозних труднощів для того, щоб боротися з українськими дронами. Пов’язано це з недостатньою ефективністю радіолокаційних у розпізнаванні таких повітряних об’єктів. Противник може не бачити безпілотники, які роблять успішні атаки зі стратегічних об’єктів, що знаходяться в російському тилу.

"Цей фактор значно ускладнює оперативне реагування та протидію українським дронам. У регіонах, де розташовані потенційні об’єкти для атак, громадянське населення стурбоване безпорадністю систем ППО. Розуміючи, що відсутня ефективна протидія загрозам, місцеві жителі відчувають себе вразливими та безпорадними, що створює напружену вимагає термінових заходів з боку влади для забезпечення безпеки та захисту цивільного населення", — йдеться у повідомленні руху.

Деякі російські командири вже зайнялися тим, що створюють мобільні групи швидкого реагування, які мають перехоплювати БПЛА до атаки, але і тут ворог зіткнувся з проблемами.

Справа в тому, що росіяни недостатньо підготовлені і у них відсутнє розуміння того, як потрібно знищувати дрони таким способом. ЗС РФ не має такого досвіду, як українці, які фактично щодня демонструють свою ефективність у протидії дронам-камікадзе іранського походження Shahed.

"Однак, незважаючи на ці труднощі, начальство підрозділів ППО вживає жорстких заходів щодо військовослужбовців: зниження у військовому званні, накладення стягнень, а в крайньому випадку навіть відправку на війну в Україну. Це створює додаткову напругу і стрес серед військовослужбовців", — підсумували в "Атеш".

Аналитика

Теги