Родина ексміністра екології Злочевського придбала будівлю Kyiv Food Market,

food,kyiv,market

На початку 2023 року компанія "Укемоті", яку пізніше офіційно записали на дочок ексміністра екології Миколи Злочевського , придбала нерухомість, де розташований відомий ресторан Kyiv Food Market.

Про це йдеться у статті УП "Як гроші Зло перемагають. Частина 2. Новий бізнес родини Злочевських".

Як заклад харчування "Маркет" належить рестораторам Алексу Куперу та Михайлу Бейліну. Але як нерухомість – це вже інший бізнес, ресторан її лише орендує. Сама будівля тривалий час була у власності компанії А Development Олексія Баранова. Він партнер і колишній менеджер відомого українського бізнесмена Василя Хмельницького.

"На початку 2023 року Баранов продав нерухомість, де розмістився Food Market. Це будівля на 1,8 тисячі квадратних метрів та дві ділянки загалом на 0,27 гектарів. Земля належить державі, але вона йде "в комплекті" до нерухомості. Усе це майно записали на ТОВ "Укемоті". Компанія, названа на честь японської богині їжі, на момент угоди була оформлена на, вочевидь, підставну киянку, яка не має жодного іншого бізнесу. Але вже навесні 2023 "Укемоті" офіційно стала власністю Анни й Каріни Злочевських", – пишуть журналісти.

Сума угоди публічно не оголошувалась. Співрозмовник видання у сфері нерухомості припускає, що ціна може стартувати від $2 тисяч за квадратний метр, це ринкова вартість. Скільки міг коштувати конкретний "Ринок їжі" – залежить від його прибутковості.

Як зазначає видання, якщо орієнтуватись на названі $2 тисячі, то весь Food Market мав обійтись новим власникам у суму від $3,6 млн. Це більше ніж половина сумнозвісного "рекордного хабара", який Злочевський хотів заплатити за повернення до спокійного життя в Україні.

Десятки гектарів землі та десятки тисяч квадратних метрів корпусів "Арсеналу" у центрі столиці, які ще 15 років тому належали державі, протягом 2007-2017 років перевели в приватні руки.

Після перепродажів ця нерухомість опинилась у власності кількох відомих столичних девелоперів. Правоохоронці ще з 2017 року почали розслідувати, як "Арсенал" вивели з державної власності.

Автор: Юлiя Недашківська

Аналитика

Теги