Курс гривні продовжує знижуватися: Нацбанк встановив офіційний курс долара на четвер

деньги,валюта,бюджет,курс,госбюджет

Курс гривні продовжує знижуватися щодо долара США та євро.

За підсумками торгів на міжбанківському валютному ринку Нацбанк встановив офіційний курс гривні до долара на четвер, 30 листопада, на рівні 36,3752 грн/$, порівняно із 36,3644 грн/$ на середу.

Водночас курс гривні до євро знизився ще на 14 копійок – до 39,9582 грн за євро.

Читайте також: Нацбанк різко збільшив чистий продаж валюти за тиждень

Нагадаймо, Національний банк оголосив про перехід до режиму керованої гнучкості обмінного курсу гривні із 3 жовтня, відмовляючись від фіксованого курсу гривні, який діяв від початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну 24 лютого 2022 року.

За цього режиму офіційний курс визначатиметься на міжбанківському ринку, а не встановлюватиметься директивно Національним банком. Водночас НБУ і далі контролюватиме ситуацію та на постійній основі компенсуватиме структурний дефіцит іноземної валюти на міжбанківському валютному ринку.

Зокрема, чистий продаж доларів Національним банком у перший тиждень жовтня, коли відбувся перехід до режиму керованої гнучкості курсу, зріс до рекордних $1,15 мільярда. У наступні два тижні чистий продаж доларів Національним банком складав $575 млн та $735,3 млн відповідно. 20-24 листопада він склав $521,4 млн.

Автор: Михайло Орлюк

Аналитика

Теги