"Укрзалізниця" збільшить цьгорічний бюджет держзакупівель до 65 мільярдів

вагон,укрзалізниця

" Укрзалізниця " цього року планує збільшити бюджет держзакупівель до 65 млрд грн, зокрема за рахунок реалізації інфраструктурних проєктів.

Про це повідомив голова компанії Євген Лященко, передає Інтерфакс-Україна.

"За два роки у нас понад 80 млрд грн був бюджет закупівель... І цього року, 2024 року, ми плануємо збільшити цю цифру, збільшуємо. Наша мета – 65 млрд грн", – сказав він.

Лященко уточнив, що обсяг держзакупівель залежатиме від проєктів, що реалізуються "Укрзалізницею", у тому числі й інфраструктурних.

"Не тільки переходи до Євросоюзу (сухопутні залізничні переходи, – ред.), а також великий внесок зробили у структурі збільшення інфраструктури до Дунайських портів, зараз ми працюємо над збільшенням можливості транспортування до портів Великої Одеси – Чорноморських портів", – сказав він.

В "Укрзалізниці" уточнили, що у 2023 році, зокрема, було оголошено закупівлі на 11 тис. лотів на 56 млрд₴ Підписано договори на 47 млрд₴ Кількість учасників тендерів становила 5,28 тис. Середній рівень конкуренції – 1,53.

У 2021 році обсяг держзакупівель компанії дорівнював 34 млрд грн (3,55 тис. учасників), у 2022 році – 35 млрд грн (2,27 тис. учасників).

Автор: Юлiя Недашківська

Аналитика

Теги