Сирський розповів голові Комітету штабів США про потреби ЗСУ в найближчі місяці

«Наші партнери розуміють всі виклики і проблеми», каже Олександр Сирський

Головнокомандувач Збройних сил Олександр Сирський провів розмову з головою Об’єднаного комітету начальників штабів Сполучених Штатів генералом Чарльзом Брауном – про це він повідомив увечері 28 березня.

«Під час розмови обговорили потреби ЗС України у найближчі місяці, питання необхідної допомоги США для України», – написав Сирський.

Зокрема, уточнив він, йшлося про посилення захисту від російських повітряних ударів, розбудову фортифікацій, а також було проаналізовано «деякі стратегічні питання на перспективу 2024 року».

«Наші партнери розуміють всі виклики і проблеми. Ми вдячні їм за підтримку. Без такої підтримки нам було б набагато важче воювати з потужним ворогом», – додав головнокомандувач.

Пресслужба генерала Брауна наразі не коментувала розмову.

Президент Зеленський 28 березня провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США, республіканцем Майком Джонсоном. У ній він розповів про ситуацію на полі бою та обговорив питання допомоги США Україні.

20 березня Майк Джонсон заявляв, що до пакета допомоги Україні та партнерам перейдуть вже найближчим часом. Однак після 22 березня у засіданнях Палати представників почалася двотижнева перерва, тож до законопроєкту про фінансування допомоги Україні, Ізраїлю та іншим партнерам США законодавці, найімовірніше, перейдуть після 8 квітня.

Форум

Аналитика

Теги