Фірма батька очільника Львівської ОДА приватизує історичну будівлю у центрі Львова за 85 мільйонів

львів

ТОВ "АйКю Холдинг" стало переможцем торів з приватизації історичної будівлі у центрі Львова, де раніше розташовувався головний корпус Інституту банківської справи.

Участь у аукціоні взяли дев’ять компаній, переможець запропонував сплатити за актив 85 млн грн, повідомляє Liga.net із посиланням на дані у системі Prozorro.

ТОВ "АйКю Холдинг" належить львівському бізнесмену Зіновію Козицькому – батькові голови Львівської ОДА Максима Козицького. Ця компанія до останнього часу була орендарем приватизованої будівлі.

Як повідомлялося, на початку січня Фонд держмайна виставив на приватизацію будинок на просп. Шевченка, 9 у Львові, де раніше розташовувався головний корпус Інституту банківської справи. Стартова вартість активу становила 11,77 млн грн без ПДВ.

Йдеться про триповерховий цегляний будинок загальною площею 1382 кв. м, який перебуває на балансі Державної наукової установи "Інститут модернізації змісту освіти".

Будівля споруджена у 1849 році в стилі класицизму, з 1985 року є пам’яткою архітектури та містобудування місцевого значення.

Автор: Михайло Орлюк

Аналитика

Теги