Окупований Севастополь залишився без води, роботу підприємств зупинили

вода

Через сильні опади і паводок в окупованому Росією Севастополі призупинене централізоване водопостачання.

Про це повідомив керівник окупаційної адміністрації міста Михайло Развожаєв, передає Інтерфакс-Україна.

Він визнав, відсутність водопостачання унеможливила роботу розташованих у місті підприємств, відтак вівторок і середу, 23 і 24 січня, оголосили вихідними днями.

"З урахуванням, що в таких санітарних умовах у звичайному режимі місту функціонувати складно, прийнято мною рішення оголосити сьогодні скорочений робочий день до 13:00, завтра та післязавтра, тобто вівторок та середа – вихідні дні. Відповідно, з четверга місто відновлює роботу у штатному режимі", – сказав Развожаєв.

Він додав, що найближчу подачу води споживачам у місті заплановано у вівторок на дві години вранці, проте дійде вона не до всіх. Після цього воду знову відключать до вечора.

Читайте також: Без світла через борги можуть залишитися 74 тисячі мешканців Києва та Дніпропетровщини

За словами голови окупаційної адміністрації, минулими вихідними міські служби намагалися відновити роботу системи водопостачання, але з гір досі продовжує надходити брудна вода.

Минулої п’ятниці, 19 січня, кілька десятків будинків і дачних ділянок підтопило на території Севастополя через сильні опади та паводок. Через це окупаційна влада міста вимушено зупинила всі гідровзули для збереження технологічного обладнання.

Автор: Михайло Орлюк

Аналитика

Теги