Польща не депортуватиме військовозобов’язаних українців, але готова на інший крок, – Коваль

Picture

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Уряд Польщі не депортуватиме військовозобов’язаних громадян України, але готовий створити умови для того, щоб вони самостійно поїхали з країни.

Про це заявив очільник комітету закордонних справ Сейму Павел Коваль в інтерв’ю іноземним журналістам. Він пояснив, що протизаконно депортувати українців, яких можуть мобілізувати на батьківщині, повідомляє Sestry.

Однак він звернув увагу, що Польща може створити умови, щоб стимулювати українських чоловіків повертатися додому.

"Потрібно задіяти механізми, щоб українці, які можуть боротися, повернулися в Україну. Потрібно забезпечити, щоб під час отримання дозволів на роботу чи продовження терміну перебування, на партнерських умовах відбувалася перевірка, чи можуть ці люди бути мобілізованими в Україні", – пояснив Коваль.

За його словами, якщо ці чоловіки можуть бути мобілізованими в Україні, тоді їм відмовлятимуть у працевлаштуванні, продовженні статусу тимчасового захисту в Польщі та виплаті допомоги.

На думку очільника комітету закордонних справ Сейму, людина без грошей, роботи та в умовах довгого нелегального перебування в чужій країні не зможе довго протриматися та поїде з Польщі.

Підготував: Сергій Дага

Аналитика

Теги