Партія "Слуга народу" повернула до держбюджету невикористані 50 мільйонів гривень

народа,слуга

Політична партія "Слуга народу" повернула до державного бюджету 48,96 мільйона гривень невикористаних коштів, отриманих в рамках державного фінансування статутної діяльності на 2022 рік.

Про це повідомляє Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК).

Нагадаймо, наприкінці грудня 2023 року було відновлено обов’язок для політичних партій подавати звіти, а також обов’язок НАЗК перевіряти звіти.

У Нацагентстві уточнили, що наразі 4 парламентські партії отримують кошти державного фінансування і у разі невикористання коштів за попередній рік, вони зобов’язані перерахувати залишки невикористаних коштів до державного бюджету.

Читайте також: Родина голови фракції "Слуг народу" Арахамії використовує автівки, оформлені на менеджера та адвоката

Крім того, відновлено державне фінансування статутної діяльності політичної партії "Голос", яка усунула причини, що зумовили зупинення фінансування на початку 2021 року.

Загалом політична партія "Слуга народу" отримала з держбюджету у 2022 році 395 млн грн, наприкінці того ж року голова політсили Олена Шуляк заявила про передачу частину цих коштів у розмірі 130 млн грн на виробництво озброєння для Збройних сил України.

Як повідомлялося, 26 грудня 2023 року набув чинності підписаний у вересні минулого року закон, який передбачає відновлення звітування політичних сил про майно, доходи, витрати та фінансові зобов’язання.

Автор: Михайло Орлюк

Аналитика

Теги